Woensdag 7 augustus
Autorit: Yosemite Valley – Lee Vining via the Tioga Pass
Wandelingen: Soda Springs and Parsons Lodge trail; South Tufa loop trail
Overige activiteiten: Olmstead Point; Tanye Lake; Mono Lake Vista Point

Overnachting: Lower Lee Vining campground

Terwijl ik dit schrijf zit ik heerlijk in de schaduw van een boom aan de rivier die langs ons camping plekje loopt: Lower Lee Vining campground. We kwamen hier om 12 uur aan (het is nu 12:45 uur). Dat bleek een prima tijdstip te zijn, want veel van de ongeveer 50 plekken zijn nog onbezet. We kunnen deze campground niet boeken. Vroeg aankomen is daarom wel handig. Eerst kozen we plek 14 uit, maar na een korte wandeling blijken de plekken 17 en 25 nog mooier. De mooiste nog vrije plek is 25: een ruime plek aan de rivier. Niet overal schaduw, maar voldoende bomen om een schaduw plekje te vinden. We checken in door een briefje met geld in een bak te stoppen. We hebben betaald  met een 20 dollar biljet, terwijl het slechts 14 dollar kost. We doen niet moeilijk, we willen niet riskeren dat we deze plek kwijtraken. We lunchen met brood van een paar dagen geleden, wat we opvrolijken met een blikje haring in tomaten saus. Zo wordt het wel weer wat eetbaar. Ondertussen is de camphost langs geweest. Hij stelde zich netjes voor en vertelde ons dat ze hier veel “last” hebben van beren. Overdag en ’s nachts. Dat belooft wat. Johan spoelt het restje tomatensaus maar even in de rivier weg, want dat ruikt natuurlijk nogal. We nemen eerst een lange rustpauze. Tenslotte is het nog steeds vakantie. Ja het eind komt helaas wel in zicht. We zijn met name met de inkopen van levensmiddelen al aan het aftellen.

Maar eerst eens over onze wederwaardigheden van afgelopen ochtend:

Natuurlijk weer om half 6 opgestaan op een zeer rustige camping. Na het ontbijt met cornflakes en het laatste restje van de niet zo lekkere vruchtensap, gaan we op pad. De eerste stop is al na 100 meter waar we de grijs en zwart water tank legen en nieuw water inladen. Waarschijnlijk zit de grijswater tank toch ergens verstopt, want er komt maar een klein straaltje water uit. Dus wachten we dit keer wel even wat langer dan de vorige keer om de tank de kans te geven goed leeg te worden. Johan wil  waarschijnlijk vandaag douchen in onze douche, dus is het wel prettig dat de grijs water tank leeg is.

De volgende stop is bij Olmstead point, waar je zelfs Half Dome kunt zien.

Voor ons kopje koffie vinden we een pracht plek aan Tanye Lake. In de schaduw aan het water en dicht bij de auto. Hier blijven we dan ook lekker lang zitten.

Onderweg zijn er wel weer roadworks en zodoende hebben we 10 à 15 minuten moeten wachten. Daarna moeten we  een auto volgden die ons over de linker baan geleidt.

Na een heerlijke koffie pauze, waar Ineke nog even voelt hoe koud het water is van het meer (valt wel mee) gaan we naar het opstartpunt van onze korte wandeling door de zon. We lopen naar Soda Springs and Parsons Lodge trail, over de Meadows. Een eenvoudige maar mooie wandeling waar we natuurlijk niet meer alleen lopen (het is vast al na 10 uur). Onderweg komen we bij de Soda Springs en gaan we het water testen om hiermee een geocache te kunnen scoren. De trail eindigd bij Parsons Lodge. Details van onze route: Soda Springs trail (2,6 km; geen hoogteverschil op deze hoogte; looptijd 1uur).

Powered by Wikiloc

Daarna gaan we opzoek naar een slaapplek. Onze eerste keus is Lower lee Vining campground en zoals hierboven al beschreven is dat prima gelukt. En nu maar wachten op de beren.

Straks gaan we nog een ritje maken: Tufa’s bekijken en boodschappen doen.

Deel twee van dit verslag van vandaag schrijf ik zittend in de camper en buiten regent het pijpenstelen. Het ruikt wel lekker fris.

Na onze rustpauze zijn we met de auto naar Lee Vining afgereisd. Naar de South Tufa Loop trail (1.3 km 9 meter). Erg interessant om te zien. Warm dat het daar is. Gelukkig hebben we voor deze korte wandeling een flesje water meegenomen. Dat we geheel leeg drinken tijdens de wandeling. De eerste donderslag horen we al tijdens de wandeling rond de Tufa’s, een behoorlijk harde klap. Details van onze route: South Tufa trail (1,3 km; geen hoogteverschil; looptijd 30 minuten).

Ons bezoek aan Lee Vining blijft beperkt tot de supermarkt en het info centrum. Veel meer is het ook niet. Het vinden van de supermarkt was best lastig. Eerst
rijden we door Lee Vining heen zonder een supermarkt te zien. Dan draaien we om en vragen bij een Ranger of er een supermarkt is. Met de juiste gegevens is de supermarkt snel gevonden. Weinig keus en heel duur. Gelukkig hebben we niet veel nodig.
Internetbereik vindt Ineke in het info centrum, waar de Googlemaps kaart wordt gedownload voor de route van morgen. We verwachten in Bishop wel weer fatsoenlijk internetbereik.
Als afsluiting rijden we naar het Mono Lake Vista Point, om een overzicht te krijgen over het meer en de Tufa’s die we van vlak bij hebben bekeken.

Johan was aan het vlees braden en een maiskolfje aan het roosteren op het vuur, toen de regen begon. De laatste keer dat we een vuurtje maken, maar hij staat nu naast mij in de camper om het vlees in de pan af te braden. Ach ja, het temperatuurtje is nu wel lekker en het getik op het dak is erg gezellig.

We eten binnen en maken daarna een wandeling over de camping omdat het inmiddels weer droog is. Daarna wassen we samen af met water uit de rivier. Wel veel afwas middel gebruikt om het vet van de pan te kunnen schoonmaken.

‘s Avonds zitten we in de camper, want je vergaat hier van de muggen en het begint ook weer te regenen.

Qua temperatuur hadden we best buiten kunnen zitten met een trui aan en lange broek. Trui had Ineke al eerder aangetrokken, maar het is best cosy om voor de verandering binnen te zitten.

Volgens onze buurman, waar we een praatje mee maken, is hier geen kans om beren te spotten. De Ranger heeft ons helaas blij gemaakt met een dode mus.