Zaterdag 27 juli
Autorit: Monument Valley => Page

Overnachting: Lone Rock campground

We staan heel vroeg op om de zonsopkomst mee te maken en zijn niet de enigen die zitten te wachten. We zoeken een mooi plekje langs de RIM en zetten daar de stoeltjes neer om de zon te zien opgaan in het decor van het mooie landschap van Monument Valley.

Na het ontbijt verlaten we zo snel mogelijk deze campground en gaan met onze eigen camper de rondrit maken tussen de mooie rotsen van Monument Valley.  Wij zijn er inmiddels achter dat we niet een RV hebben, maar een pickup truck met opbouw. Een RV mag niet het National park in, maar onze auto is juist gebouwd voor dit soort wegen. We rijden rustig in ons eigen tempo langs de nog stille route. We stoppen op plekken waar wij dat willen. Het is erg rustig op de weg. We zijn bijna alleen bij de uitzichtpunten. 

Het is vele malen leuker om in je eigen auto hier te rijden dan in een truck van een touroperator. Die worden overigens gerund door de lokale indianen. Die keken wel een beetje met gefronste wenkbrauwen als ze ons zagen rondrijden.

Na deze rondrit gaan we een kijkje nemen aan de overkant van de weg alvorens op weg te gaan naar Page. Wederom een echte autodag. Via de US 163, US 160 en de US 98 rijden we gestaag naar Page. Onderweg drinken we koffie ergens langs de weg. Echte parkeerplaatsen kunnen we niet vinden, maar we gaan een klein zijweggetje in en komen in een mooi gebied terecht.

Omdat we al vroeg bij Page zijn gaan we een kijkje nemen bij Antelope point (aan weg N228). Dat valt tegen, er is niet veel te zien. Na de boodschappen in Page gaan we naar de Laundry. Hier vullen we twee wasmachines en later drogers. Alle apparaten werken op munten, die je koopt bij de balie. Terwijl Johan in de Laundry blijft wachten totdat de was schoon en droog is, gaat Ineke wat geocaches zoeken. Niet al te lang, de was is heel snel schoon en droog.

Voor onze slaapplek voor de komende 2 nachten gaan we naar Lake Powell: Lone Rock campground. Lone Rock campground is een soort National park, waar we de “America The Beautifull”-pass voor kunnen gebruiken. Voor een overnachting aan het meer moet je wel betalen. Je kunt zelf een plekje zoeken langs de rand van het water. Ineke wilde perse aan de rand van het water staan, wat Johan geen goed idee leek, gezien de zandbak waar we dan door heen moeten ploegen. Maar ja als het vrouwtje iets wil…! Ja hoor: na tien meter zaten we vast! Alleen door snel tussen voorwaarts een achterwaarts te schakelen (in een automaat!) wist Johan de auto los te krijgen en toen vond Ineke het ook prima om de camper op de tweede rij te parkeren. We zetten de auto op een stevig stuk grond iets verder van de waterrand. Hier is het heerlijk toeven. We kunnen mooi zien hoe de één na de andere camper vast komt te zitten en door opgetrommelde trucks er uit getrokken moeten worden. Geen mooier vermaak dan leedvermaak!

Het is zaterdagmiddag, dus ook voor de lokale bevolking een paar vrije dagen. Dat merken we. Het gros van de kampeerders is Amerikaan. Hele gezinnen en families bivakkeren langs de waterrand.

We gaan het water in om af te koelen en dan bij ons campertje zitten. Tegen de tijd dat je het weer warm krijgt, neem je weer een verkoelende duik. Je kunt je hier vermaken door te kijken naar het gedrag van anderen: Trump aanhangers die met een buggy terreinauto met vlag rondcrossen; Latino families die het niet lukt om hun tent op te zetten; Italianen die erg laat aankomen en nog een plekje proberen te vinden in het donker: kortom volksvermaak.