Zaterdag 20 juli
Gereden route: Bryce N.P=> Kodachrome SP ( 50 km)
Wandelingen: Queens garden en Navajo loop trail; Mosy’s cave trail
Overnachting: Kodachrome State base camp

Terwijl Ineke dit schrijft zit ze in het kleine beetje schaduw wat de bomen hier geven. Hier is Kodachrome State base camp. Plaats nummer 4.
Niet de meest schaduwrijke plaats, terwijl ik dat wel zo had berekend. Dat is dus best moeilijk inschatten vanaf je computer, streetview en google maps
.

Laten we beginnen bij de koele nacht. Vannacht werd het kouder en kouder. Halverwege de nacht onder de lakens gekropen en later hebben we zelfs een pyjama broek aangetrokken. Toen we om half 6 opstonden zijn we eerst op zoek gegaan naar een warme trui.

In de camper ontbeten met brood en koffie. We gaan direct een wandeling maken tussen de Hoodoos. We willen geen koffie meenemen, zoals we meestal doen bij een wandeling.
We durfden het aan om de Queens garden en Navajo loop trail te lopen.
Om 7 uur arriveren we op de parkeerplaats bij de start van de wandeling: Sunrise point. De truien gaan uit, want we weten dat we het in no time warm gaan krijgen van het wandelen. We beginnen met een afdaling van 180 meter door “Wallstreet”. Al zigzaggend naar beneden tussen rotsen en bomen. We genieten van het prachtige landschap en de rust!
Hoe later en verderop de wandeling we zijn hoe meer mensen we tegenkomen. Het is niets vergeleken met wat Ineke had verwacht aan drukte. Net als gisteravond valt dat reuze mee op dit tijdstip.

Beneden in de Canyon loop je tussen de bomen die hier en daar nog wat schaduw geven. Dit is wel de meest indrukwekkende manier om kennis te maken met de Hoodoos.

Na Victoria Garden (met een rots die op queen Victoria moet lijken, maar niet heus) lopen we weer langzaam om hoog. Af en toe even uitrustend en om ons heen kijkend.

We komen uit bij Sunrise point en lopen vandaar via de Rim weer terug naar de auto. Deze wandeling is reuze meegevallen. Na dik 2 uur staan we weer bij de auto.
Een echte MUST DO. Als je in dit gebied bent, en je conditie laat het toe, probeer deze wandeling te lopen vroeg in de ochtend: SCHITTEREND!

Details van onze route: Queens garden & Navajo loop (wikiloc); 4,8 km; hoogte verschil 214 meter; 2 uur en 8 minuten.

We gaan koffie drinken aan de rand van P1, die nagenoeg leeg is, in de schaduw van de bomen. Daarna gaan we terug naar de campground waar Johan het black en gray water kwijt wil raken, hetgeen hem natuurlijk lukt. Black water is afkomstig van het toilet. Grey water is afkomstig van de douche en de gootsteen. Toch wel handig om hier plastic handschoenen voor mee te nemen. Ook al valt de viezigheid mee. Het is een lastig karwijtje dat vies kan zijn. Vooral omdat het allemaal primitieve Amerikaanse technologie betreft. Doeltreffend maar niet elegant.

We gaan de omgeving verder verkennen door 2 geocaches te bezoeken. Bij 1 geocache vinden we een prachtige picknick plek bij het riviertje Tropic Ditch, dat later te zien is als waterval bij Mosy’s Cave: N37° 39.878′ W112° 08.358′. Door deze coördinaat in Google maps in te voeren, kun je dit plekje eenvoudig vinden.

We zitten vandaag ruim in onze planning omdat de wandeling erg meegevallen is. Vandaar dat we op weg naar onze volgende volgende camping een detour maken naar Mosy’s Cave. We maken de wandeling wel kort en gaan niet verder dan het punt waar we zicht hebben op het watervalletje. Het is inmiddels midden op de dag en bloed heet en Johan heeft geen hoed opgezet en we lopen gewoon op slippers. Deze wandeling is leuker dan gedacht. Zeker met kinderen, die heerlijk door de rivier kunnen banjeren. Wel is het druk op deze wandeling. De gegevens van onze trail: Mosy’s Cave (wikiloc)

Het deel dat wij hebben gelopen: 1,09 km met een hoogteverschil van 32 meter (21 minuten). Gehele trail is ook te vinden op Alltrails: Mosy’s Cave.

In Tropic tanken we en kopen direct wat levensmiddelen, waarna we afreizen naar de campground. Het einddoel van vandaag is de campground van Kodachrome Basin State Park. Een mooie omgeving omringt door rotsen. Tevens uitgekozen voor de douche en wasgelegenheid.

Ons plekje heeft geen elektriciteit. Had wel gekund merken we nu, maar Ineke ging er niet van uit dat dat handig zou kunnen zijn. We zijn echt een andere manier van reizen gewend. Het is veel warmer en het blijft ‘s avonds ook warm. Er zijn wederom weinig schaduw plekjes. Wel een heerlijke douche waar we ‘s middags al wat verkoeling zoeken. Een heerlijke royale regendouche, dat hebben we thuis in ons nieuwe huis, niet.
We proberen steeds een stukje schaduw op te zoeken. Dat lukt wel, maar het blijft erg warm.

‘s Avonds gaan we de hemel bestuderen met behulp van de App Stelarium. Het is hier aarde donker.