Maandag 15 juli
Temperatuur: 43° C
Afgelegde km: ± 130 km
Activiteiten: Fire wave trail (2,3 km)
Overnachting: Atlatl Rock campground

We zijn natuurlijk heel vroeg wakker. Ons lichaam is nog niet gewend aan de Amerikaanse tijden. Maar dat geeft niet want zo kunnen we rustig opstarten.
Om en nabij 7 uur gaan we ontbijten in het restaurant van het hotel: Pancakes. Veel te veel overigens. Maar het smaakt ons prima. Tijdens het ontbijt kun je via een beeldscherm gokken. Overal in het hotel wordt je verleid om je geld te offeren aan de gok god. We drinken al vast ons dagelijkse kopje koffie, zodat we dat niet direct onderweg hoeven te doen.

Ineke maakt een korte ochtend wandeling in de omgeving van het hotel. Onderweg ziet ze een man op straat slapen. Ook dat is Las Vegas.

Om 9 uur staan we voor het hotel paraat om opgehaald te worden. Dat was afgesproken met Cruise Amerika. Om 9 uur zou er een auto staan van een specifiek genoemd taxibedrijf. Mooi niet. Johan is zelfs nog naar de achterkant van het hotel gelopen om te kijken of hij daar stond. Daar was ook een parkeerplek. Dan verschijnt er uiteindelijk na een kwartier wel een taxi van die maatschappij. We vragen of hij ons naar Cruise America kan brengen. Maar dat gaat niet zo eenvoudig. Zij hebben deze rit niet in het systeem staan en willen zeker niets verdienen?
We bellen uiteindelijk Cruise America en  geven de telefoon door aan de taxichauffeur, die nu wel bereid is om ons weg te brengen. Uiteindelijk zijn we er wel gekomen, maar dit is een slecht begin.
Na een kwartiertje rijden arriveren we bij Cruise America. Leve Google: de taxichauffeur wist niet precies waar het was. Ineke wel natuurlijk, met Google Maps en Ineke’s mobiele telefoon zijn we rechtstreeks naar Cruise America gereden.

Aangekomen bij Cruise America bleek ons “nieuwe huis op wielen” nog niet klaar te zijn. Sterker nog, we zien hem net binnen komen. Hij moet eerst “schoongemaakt” worden. Men geeft aan dat de camper over 20 minuten klaar is, maar na 20 minuten is er niets verandert en gaat Ineke maar weer eens aan de bel trekken. Dat heeft effect:  nu gaat het wat sneller en al gauw wordt de auto voorgereden en kunnen we de auto controleren en krijgen we uitleg. Dit alles in slechts enkele minuten.
Gelukkig hebben we op het laatste moment een allriskverzekering afgesloten. Dat geeft net wat meer rust en daar zijn we nu wel aan toe. We hebben voor een Early Bird pakket gekozen, waarvoor we speciaal 305 euro extra hebben betaald.  Op die manier zouden we eerder de camper krijgen, maar daar was dus niet echt sprake van.

Buiten staat een tafel met allerlei producten erop. Eerst dacht Ineke dat dit van iemand was, dus durfde ze er niets vanaf te pakken. Later bleek dat dit de tafel was met de items die huurders achterlaten. Alsnog een doosje vochtige tissues en een klein beetje afwasmiddel meegenomen.

De volgende stap in het opstartritueel is de nabijgelegen Wal-Mart die we leeg kopen. De boodschappen lijst wordt afgewerkt en we kunnen bijna alles vinden. Voor de reinigingstabletten voor het toilet moeten we wel even vragen. De klapstoeltjes vinden we uiteindelijk buiten bij de tuin spullen:  echt prima stoelen. Als laatste vinden we nog een goedkoop tafeltje van 7 dollar.

Dan eindelijk op pad. Nu kan de vakantie echt beginnen. Wat je allemaal al niet moet doen om op vakantie te kunnen! Cruise America ligt aan de rand van het stedelijke gebied. Dus dat is een makkelijke start en we kunnen direct genieten van het omringende mooie landschap.

We nemen niet de snelste route, maar wel de mooiste: via weg 167 (Northshore Road). Op deze weg rijdt je langs de oever van Lake Mead. Op verschillende plaatsen heb je prachtig uitzicht op dit grote stuwmeer, dat door de beroemde Hooverdam werd gevormd.

Onderweg maken we een korte stop om rustig om ons heen te kijken. We nemen geen echte rustpauze. Na de eerste kilometers in Henderson, waar het verhuurbedrijf is, zijn we vandaag geen bebouwing meer tegengekomen. Een rit door het lege landschap van Amerika op weg naar het Valley of Fire state park.

Onderweg komen we bij de ingang van Lake Mead Recreation area. Foutje in de superplanning: Ineke had daar niet op gerekend en dacht dat we de “America the Beautiful”-pass op dinsdag konden aanschaffen. Maar gelukkig kunnen we de pass hier al aanschaffen en hoeven niet extra te betalen voor dit park.

Op de Atlatl Rock campground in het Valley of Fire state park vinden we direct een super kampeerplek. Onze plek is de eerste campsite aan de rechterkant als je aan komt rijden. We kunnen achter de rotsen zitten in de schaduw, want het is wel heel erg heet (110 graden Fahrenheit). Dit is een “First come first serve” campsite. Maar het is duidelijk laag seizoen, want er zijn maar enkele plaatsen bezet.

Helaas ontdekken we dat de koelkast open is gegaan tijdens het rijden en de boter, eiersalade en het vlees liggen verspreid door de camper. Dat wordt eerst dweilen in deze hitte. We zijn in één klap bijna door het keukenrol papier heen.

We zijn duidelijk nog niet gewend aan Amerika. Achteraf gezien hadden we beter een plaats met elektra kunnen kiezen om de airco te gebruiken.
Aangezien dit een State Park is, geldt hier de America the Beautiful Pass niet en moet je hier $ 10 contant betalen voor een plek zonder elektra. Er staat een IJzeren Hein zoals we kennen van de Natuurkampeerterreinen in Nederland. Ineke was even vergeten dat je hier contact moest betalen. Vandaar dat ze bij een megacamper aanklopt om wisselgeld, wat gelukkig lukt.

Om een uur of 5 of 6 gaan wij stommelingen (meer stomme Ineke) de route door het park rijden naar de opstapplek van de Fire Wave trail (2,4 km, 72 hoogtemeters). Terwijl het nog steeds 110 graden Fahrenheit is (43 graden Celsius) en je vrijwel continue in de zon loopt. Dat was echt niet leuk, zeg maar een echte ramp. We hebben de route wel bijna geheel gelopen, maar we zijn niet afgedaald naar de mooie rotsen. Voor nu was het voldoende om ze van bovenaf te aanschouwen. Ineke heeft het hemd van Johan over de benen getrokken tegen de brandende zon. Ondanks de zonnebrandcrème stak de zon vreselijk. Veel stoppen onderweg en water drinken. Hier hebben we van geleerd. Dit moet je echt niet doen. Wandelen is vanaf nu voorbestemd voor de vroege ochtend uren.

Details van onze wandeling: Fire wave trail Valley of Fire . Wij lopen deze 2,26 km in 1 uur en 10 minuten. Hoogte verschil is slechts 41 meter.

Op de terugweg zien we nog wat geiten. Achteraf blijkt dat we op de plek waar we gestopt zijn om naar een kudde Desert Bighorn Sheep te kijken, ook een Geocache ligt. Hieruit blijkt wel dat Ineke niet echt meer haar verstand erbij had. Want die laat niet zo maar een Geocache liggen, zonder hem even met een bezoek te vereren en haar naam achter te laten op de logrol.

Ineke gaat afkoelen onder de douche in de camper. Zo’n eerste keer gaat dat niet helemaal vlekkeloos. Je moet het douche gordijn gebruiken anders loopt het water gewoon de camper in. Het koelt wel lekker af.

s Nachts is het nog steeds vreselijk heet. We slapen bovenop de dekens.