Zondag 11 augustus
Activiteit: KLM vlucht Las Vegas – Amsterdam

Voor ons gevoel was gister al de laatste dag. Vandaag staat geheel in het teken van de terugreis. Omdat we pas om 11 uur hoeven uit te checken om om 13:10 uur op het vliegveld te zijn, doen we rustig aan. We slapen uit. Tenslotte kunnen we beter een goede nachtrust achter de rug hebben voor de reis. Het was gisteravond laat. We waren pas om 22:30 uur weer thuis van onze wandeling over de Strip.
Om een uur of 8 staan we op en starten met inpakken. Dat is nog een hele klus. We merken dat we een aantal items in de camper hebben laten liggen. We missen de speciaal hiervoor aangeschafte koffer weger. Die zal wel ergens in de auto onder de stoel zijn gevallen. Volgende keer toch maar beter opbergen. Hetzelfde geldt voor de brillenkoker voor Inekes zonnebril.

We vouwen alle schone en vuile was netjes op, zodat we het allemaal in de tassen kunnen krijgen. Johan gebruikt de 3 vacuümzakken om er lucht uit te laten, zonder gebruik te maken van een stofzuiger. Dat blijkt toch lastiger dan Ineke dacht. Die ging er vanuit dat je in een hotel wel ergens een stofzuiger kunt gebruiken. Uiteindelijk lukt het. Rond 10:30 uur staan de koffers gepakt en er is ruimte over. Het lijkt wel alsof we op de heenweg veel meer bagage bij ons hadden. Gelukkig maar.

We checken online uit . Een zeer goede service, want er staan erg lange rijen bij de in-uitcheck balie. We halen beneden in het hotel een kop koffie en gaan op zoek naar een stoel. Dat is nog lastig. Bijna nergens kun je gewoon even zitten.

Bij de incheck balie vinden we een paar bankjes. Daar gaat Johan zitten lezen en koffie drinken, terwijl Ineke een cache gaat scoren vlak bij het hotel. Onderwijl koffie drinkend. De koffie is op zijn Amerikaans in een meeneem beker, die best wel heet is. Als de cache is gescoord en de koffie op is, gaan we direct naar het vliegveld. Toen Ineke eerder op de dag bij de ingang was, waren er geen taxi’s en veel wachtenden, dus misschien moeten we lang wachten op een taxi. Uiteindelijk viel het reuze mee met de wachttijd. Slechts enkele mensen voor ons, dus we zaten in no time in de taxi. Die wordt daar ter plekke door een hotelmedewerker geregeld.

Vanaf het Excalibur Hotel is het niet ver naar het vliegveld. We zijn binnen no time ter plekke voor bijna 25 dollar (inclusief tip).

Daarna gaat alles zoals verwacht, maar wel snel. We kunnen nog niet direct inchecken, we zijn te vroeg en moeten wachten tot 13:15 uur.

Na een goede vlucht landen we weer veilig op Nederlandse bodem, waar Anita, onze dochter ons op wacht.

We kunnen terugzien op een mooie reis. Veel gezien en veel gedaan, waaronder veel kunnen wandelen, maar toch gaan we niet weer naar Amerika in de zomerperiode. Veel te druk. Gelukkig hoeft dat ook niet. Als we ooit terug willen zal dat pas over enkele jaren zijn, en dan zijn we met pensioen en kunnen ook in het vroege voorjaar op reis.