Zaterdag 3 augustus
Route: Sequioa Nat. Forest =>Kings Canyon Nat. Park
Wandeling: Zumwalt Meadows
Overnachting: Sentinel campground


Vandaag is echt een rustdag. Vóór het toeristisch geweld van Yosemite. We staan laat op en slapen uit tot zo’n 7 uur en ontbijten rustig. In Hume lukt het niet om internet bereik te krijgen. We kopen batterijen voor de GPS in het kleine winkeltje. Het duurt te lang om de oplaadbare batterijen weer op tijd opgeladen te krijgen. Onderweg moet er erg veel opgeladen worden. Morgen de laptop, de eReader en Ineke’s telefoon weer met de omvormer opladen tijdens het rijden.

Via een smalle route rijden we naar weg 180 die we volgen richting het oosten. We pauzeren en drinken koffie langs de rivier op een mooi schaduwrijk plekje. De Kings River is een mooie wilde rivier. We drinken lang koffie.
Iets verder op de route bezoeken we de Grizzly Falls.

Na de koffie rijden we naar de parkeerplaats van Zumwalt Meadows waar we de korte wandeling van vandaag gaan doen. We trekken de wandelschoenen aan en dat blijkt verstandig, want die heb je echt nodig. Ineke had gedacht dat het een wandeling rondom de Meadow was,  maar een groot deel gaat over de rotsen. Nadat we de mooie brug zijn overgestoken en we aan het eigenlijke rondje willen beginnen, blijkt het pad weggeslagen te zijn door het water van de rivier. We proberen via de andere kant. We zien wel hoe ver we komen. We komen ver: eerst lopen we over de rotsen om uiteindelijk weer bij de rivier uit te komen. Je ziet dat daar kort geleden heel wat water langs gegaan is. Er zijn diverse bomen omgevallen en er liggen bomen dwars over de rivier. Zoals te verwachten was het laatste deel ook hier afgesloten (na de afslag naar het eindpunt van het dal). Maar wij en nog velen met ons, lopen nog een klein stukje verder, totdat het niet meer kan. Via dezelfde weg zijn we teruggelopen. De wandeling van vandaag is dus wel bijna dubbel zo lang geworden, maar dat is nog steeds kort. De details van onze wandeling: Zumwalt Meadows (3,6 km; hoogteverschil 46 meter; wandeltijd 1 uur en 21 minuten). Deze trail is ook te vinden via: Zumwalt Meadows (alltrails)

Op weg naar de wandelparkeerplaats moeten we langs de campground zijn gekomen. Maar vreemd genoeg staat Sentinel campground niet aangegeven en we hebben dan ook geen idee waar het is. Als we terug zijn bij de camper gaat Ineke eerst maar eens de reservering er bij halen en op de telefoon bekijken waar die campground zich bevindt. Er zijn hier vrij veel campgrounds. Vanaf deze kant is het de derde campground. We rijden rustig terug en dan staat ineens is de campground wel aangegeven. We rijden direct door naar ons plekje want er is geen controle.

Om een uur of 1 zijn we al op de kampeer plek. Daar gaan we in de schaduw zitten. Yes, we hebben een plek met volop schaduw van een aantal grote “sequoia’s”. Hier genieten we van een macaronisalade, restje van gisteravond.

We dachten dat de bomen naast onze kampeerplek Sequoia waren: de volgende dag leren we dat er een andere boom erg veel op de Sequoia lijkt. En dat is de boom waar we onder stonden. Maar schaduw gaf hij wel.

Ineke gaat even een middagdutje doen en Johan verdiept zich weer in zijn zeer spannende boek: “Einsteins achtertuin”: geen gemakkelijke leeskost. Ineke houdt het af en toe bij een detective. Omdat Johan zijn boek op de e-reader staat, kan Ineke alleen lezen als Johan aan het koken is. Maar op de andere tijden heeft Ineke toch van alles te doen, bv. de detailplanning van de volgende dag maken en natuurlijk dit reisverslag te schrijven.

Ineke maakt een korte wandeling over de campground en gaat pootje baden in de rivier. Maar dat is eigenlijk niet mogelijk omdat er te veel rotsen zijn en het water is erg koud.

We komen onderhand wel in een ritme, zeker als we lekker vroeg op de campground staan. We eten voor 6 uur en om 7 uur is de afwas gedaan en om 8 uur gaat Ineke een kopje thee zetten.

Alle levensmiddelen staan inmiddels weer in de berenkast, want alhoewel niet op de camping, volgens de Rangers worden er wel beren gespot langs de kant van de weg. Helaas hebben wij nog geen enkele beer gezien. ’s Avonds neemt Ineke een douche in de camper met koud water. Dat geeft niet,  je wordt prima schoon en fris.