Dinsdag 5 augustus
Afgelegde km: ± 205 km
Activiteiten: Iminji road house  – Bell Gorge
Overnachting: Windjana Gorge campsite

We zijn om half 6 de eersten die buiten zijn. Het was fris de afgelopen nacht. Tijdens de nacht hebben we zelfs onder de slaapzak geslapen en tijdens het ontbijt hebben we zelfs een trui aan. Voor half 7 rijden we al weg. We zitten vlak bij Iminji Road House en willen diesel tanken, maar die gaan pas om half 8 open. Wij stonden er even over half 7. Dus rijden we direct door naar de Silent Grove campsite. Hier stoppen we om gebruik te maken van het toilet. Dat was achteraf niet nodig, want bij de startplaats van de wandeling is ook een toiletgebouw. Maar we willen ook een kijkje nemen op de Silent Grove campsite. Daar willen we misschien kamperen.

Het is een leuke korte wandeling naar Bell gorge. Het is onbewolkt, maar het waait erg hard. Daardoor is het lekker fris. We starten ongeveer om half 8 met de wandeling, wat erg laat is voor ons doen. Er is al één auto voor ons bij de Bell Gorge parkeerplaats. Bij Bell gorge aangekomen is het even zoeken hoe we nu bij de waterval kunnen komen. Eerst loopt Ineke naar links over de rotsen. Je hebt daar wel zicht op de waterval, maar niet van een mooie positie. Je moet bij aankomst in de gorge even naar rechts om daar het water over te steken via de rotsen. Na het oversteken begaan we nog een fout. We zien geen paaltjes en lopen vanaf de plaats waar we de rivier oversteken direct omhoog. Moeizaam door het stekelige gras en over de rotsen. Uiteindelijk zien we weer een paaltje. De paaltjes route gaat bij de oversteek direct linksaf langs het water. Daarna pas omhoog.

Daarna volgt nog een steile afdaling en dan heb je prachtig zicht op de Bell Gorge waterval. Daar rusten we uit alvorens weer naar de top van de waterval te klimmen. We lopen nu wel via de correcte route die door paaltjes is aangegeven. Dat gaat inderdaad veel eenvoudiger. Bij het water aan de bovenkant van de waterval gaan we een frisse duik nemen. Johan wandelt tegenwoordig al in zwembroek, Ineke heeft het zwempak onder de kleren aan. Uitkleden gaat dus snel. Op een eilandje ligt een watermonitor heerlijk te zonnen. Je zwemt dus vlak boven de waterval. Het water is fris. Na het verkoelende bad trekken we de kleren aan om de terugtocht te aanvaarden. Omdat er steeds meer mensen en zelfs hele groepen langs komen, trekt Ineke haar broek gewoon over het natte zwempak heen. Lekker koel.

Als we teruglopen via de rotsen over de rivier, glijdt Johan uit en valt op zijn heup. Gelukkig valt(!) het mee en kan hij verder lopen.
Onze route: Wikiloc Bell Gorge walk. Onze route bestaat alleen uit de heenweg en een deel van de terugreis. De track eindigt op de plek waar wij gezwommen hebben. In de tracklog kun je duidelijk zien hoe we op de heenreis verkeerd zijn gelopen en hoe we terug zijn gelopen naar het water om te zwemmen. Naast deze 1,9 km die getoond wordt in de GPS registratie moet je nog zo’n 900 meter teruglopen. Loop vanaf de zwemplek in de route langs het water naar de plaats waar je via de rotsen naar de overkant van de rivier kunt lopen. Van daar kun je direct terug lopen naar de parkeerplaats.
Voor ons dagelijkse kopje koffie rijden we naar Silent grove en drinken daar koffie bij één van de picknick tafels en fotograferen vogeltjes. De campsite is in de tussenliggende tijd bijna geheel verlaten. Op de terugweg naar de GRR maakt Ineke nog twee maal foto’s van een rivercrossing. Hier kun je nl. te voet eenvoudig door of langs lopen.

Eerst rijden we terug naar Imintji Road House om te tanken. Je kunt daar echt ontzettend veel krijgen. Dus als er iets op is, of kapot, koop je het gewoon hier. Misschien alleen wat duurder. Zelfs campingstoeltjes.
Daarna rijden we naar de Leopold Range lookout waar Ineke nog een geocache gaat scoren. Dat lukt, maar wel nadat ze eerst nog even valt. Tijdens deze val, of tijdens de klim, komt ze waarschijnlijk in contact met één of andere plant of gras. Vanaf dat moment heeft ze uitslag op haar bovenbenen. En omdat dit jeukt, later ook op haar armen. Deze geocache is weer zo’n grote ammunitie box. Het uitzicht vanaf de lookout is niet echt spectaculair.
Onderweg nog wat foto’s genomen van de bergen en de Victoria head, alvorens de Gibb River road te verlaten en de 23 km naar Windjana gorge af te leggen. Bij de Windjana gorge campsite is wederom het IJzeren Hein principe waar we 12 dollar p.p. betalen. Dat is de prijs van de campsites binnen de Nationale parken in West Australia (WA). In Northern Territory (NT) is dat 6,60 of 10 dollar p.p.

We zoeken een plaatsje op de kleine campsite die al aardig vol is. We staan dus dicht bij andere kampeerders. We zijn al om 2 uur op de campsite en hebben dus alle tijd om uit te rusten en wat te lezen. Aan het eind van de middag gaat Ineke een wandelingetje maken, terwijl Johan het eten kookt. Er is een korte wandeling vanaf de campsite langs de hoge rotsten. Deze wandeling is niet echt spectaculair. Ook vindt ze nog een geocache. Er is hier weinig gelegenheid om een houtvuurtje te stoken. Er zijn enkele centraal gelegen vuurplaatsen. Maar dat is niet erg, want we hebben ook geen vers vlees meer. We nemen allebei een douche, maar er is niet zo veel water als er meerdere personen gebruik van maken. We gaan vroeg naar bed en worden nog wakker gehouden door andere kampeerders die luid praten.