Maandag 17 juli
Afstand: 180 km
Activiteit: Reisdag en bezoek aan de druipsteen grotten in Postojna
Einddoel: Camping Na Meji nabij Pivka

Vandaag gaan we echt verkassen.
Ineke haalt voor het laatst de heerlijke super grote keizer broodjes bij de camping bakker en we nuttigen het ontbijt terwijl we nog genieten van ons mooie plekje.
Als we starten met het afbreken van de caravan staan er al mensen klaar die ons wegkijken om ons mooie plekje in te nemen.

We rijden via Tolmin naar Nova Gorica waar we de H4 en E61 nemen richting naar Postojna. Onderweg stoppen we bij de waterkrachtcentrale in de Soča voor een koffiepauze en fotomoment. We parkeren de auto ten noorden van de waterkracht centrale (N46° 06.005′ E13° 38.618′ (zie overzichtskaart boven aan de pagina) en lopen vlak langs de vangrail en het hek naar de foto locatie, een heel kleine parkeerplaats aan de kant van de weg aan de kant van de rivier (N46° 05.940′ E13° 38.440′).

Bij Postojna nemen we weg 6 naar het zuiden naar camping Na Meji . Een tocht van 150 km. Ineke had op internet goede recensies gelezen over deze camping. Inderdaad treffen we zo’n 11 km ten zuiden van Postojna nabij het dorp Pivka de lege camping. Het blijkt inderdaad een super camping te zijn. Het is vroeg als we hier aankomen. Net na 12 uur. Op deze camping zijn 15 plaatsen. Maar wat een mooi plekje. We zetten de caravan centraal op de camping neer. Die dag komen er nog twee Nederlandse gezinnen bij. Dat is alles.

We hebben prachtig uitzicht op het boeren land.

In de middag gaan we naar Postojna om de grotten te bezoeken. We hadden wel even moeite op de grote parkeerplaats om de ingang te vinden, maar al snel lopen we van de overvolle parkeerplaats naar de ingang, waar we een kaartje kopen voor de volgende ronde om 3 uur. We starten met een treinreisje naar het binnenste van de grotten. Vandaar volgt een wandeling langs stalactieten en stalagmieten. Mooi verlicht en door onze Engelstalige gids krijgen we af en toe uitleg. Aan het eind van de wandeling gaan we weer terug met het treintje. Leuk om even gedaan te hebben. Wel is het hier erg druk.

’s Avonds gaat Ineke proberen om te fietsen, maar helaas doet de elektrische fiets het niet meer en zijn de heuvels hier net iets te stijl om gewoon te fietsen. Dus komt ze snel terug om de auto op te halen voor een ritje in de omgeving.

Net als veel andere campings waar we deze zomer hebben gestaan is er wifi op de camping. Maar eigenlijk heeft het op geen enkele camping goed gewerkt. Voor ons was dat geen probleem, omdat Ineke altijd de mobiele hotspot gebruikt. Via haar mobiele telefoon hebben we dus altijd internet op de laptop en beide telefoons.