Woensdag 12 juli
Afstand: 100 km
Activiteit: Reisdag; wandeling langs de Soča
Einddoel: Kamp Soča bij Bovec

Een reisdag. Niet echt lang, maar het bevat wel een moeilijk stukje. Het is maar 100 km.

Na het ontbijt pakken we alles in en zijn al vroeg op pad. Eerst richting Hermagor. Dan richting Villach, waar we al vrij snel de snelweg opduiken richting Italië. De snelweg is van korte duur, want bij Travisio gaan we er al weer af. Via de SS54 rijden we naar de Sloveense grens. Maar voordat we daar zijn gaan we eerst koffie drinken bij een erg leuk meertje: Lago del Predil. In dit meertje ligt een eilandje waar toevallig ook een geocache ligt. Nadat we in de schaduw de koffie opgedronken hebben, trekt Ineke haar badpak aan om de oversteek te maken.

Na de koffie, het natte pak en weer een gescoorde geocache, staat het moeilijkste deel van de tocht op de planning: De Predil pass. Maar die valt heel erg mee. Ok, de weg is wat smal, dus je moet wel de midden streep aanhouden. Overigens is er geen rechterstreep. En tegenliggers doen het zelfde, dus als je een tegenligger tegenkomt moet je even opletten. Maar eigenlijk valt het best wel mee. Ineke had nog een vraag over deze weg gesteld op een caravan forum. Inmiddels middels een update aangegeven dat wij het althans met onze caravan erg eenvoudig vonden. Voor Bovec slaan we af om naar Kamp Soca te rijden. Onze overnachtingsplek voor de komende vier nachten.

We zijn al erg vroeg op  de camping, waar we zelf een mooi schaduwrijk plekje uit mogen zoeken. Het is ons dan ook weer gelukt een prachtige plek aan de rand van de camping te vinden met uitzicht op het dal van de Soča.

Om een uur of drie gaan we nog een wandeling maken. Stroomafwaarts langs de Soča. Dit is een zeer eenvoudige route, die we ook met de fiets hadden kunnen doen, alhoewel het wel een hobbelpad is.

Onderweg stoppen we nog even bij een mooi strandje. Details van deze wandeling op wikiloc: Soca river walk from Kamp Soca.

Na het eten gaat Ineke nog even een klein aantal geocaches zoeken met de auto, wat niet zo lukt. Vandaag heeft het voor het eerst niet geregend. We kunnen dan ook tot laat buiten zitten. Ineke wordt dan ook gestoken door een verdwaalde mug.