Donderdag 13 juli
Afstand: 20 km
Activiteit: wandeling langs de Soča
Einddoel: Kamp Soča bij Bovec

Ook op deze camping kunnen we broodjes krijgen. Dat is fijn en geeft altijd een goed vakantiegevoel.  Overigens moet je altijd even wennen. Nu zat er jam in de croissants. De Keyzer broodjes waren dubbel zo groot dan normaal.

Handig is wel dat je hier al om half 8 de broodjes kan ophalen. Dus we kunnen vroeg van start. Op zich is de wandeling van vandaag niet erg lang, maar uiteindelijk toch langer en moeilijker dan verwacht.

We gaan vandaag stroomopwaarts langs de Soča lopen. Omdat we al vrij snel een verkeerde detour nemen, een redelijk goed pad dat afbuigt naar de rivier, komen we op een erg moeilijk pad waar we af en toe goed moeten klimmen. Op de terug weg nemen we dus wel het eenvoudige pad dat hoger loopt.

Een prachtige wandeling langs Velika Korita en vandaar richting Soča. We lopen tot aan Kamp Korita.

Met name in het begin baant de rivier zich een weg door het smalle dal. Later wordt hij breder. Een erg afwisselende wandeling. Veel leuker dan de wat saaie en eenvoudige wandeling van gistermiddag. Details van de route op wikiloc: Soča riverwalk (Kamp Soča – Kamp Korita).

Na een lange rustpauze bij de caravan, waarin het zelfs nog wat regent, gaan we aan het eind van de middag een kijkje nemen in Bovec. We brengen een bezoekje aan de kerk (+cache) en lopen door de winkelstraat op zoek naar een supermarkt. Bij een ijssalon nemen we een lekker ijsje en vragen waar we de supermarkt kunnen vinden. Die blijkt een eindje verderop te zijn. We zijn er zelfs langs gereden, maar je ziet bijna niet dat het een supermarkt is. Met de auto waren we zelfs al twee supermarkten voorbijgereden. Beide Mercator, te herkennen aan de rode M.

Bovec staat geheel in het teken van raften. Overal jongelui en veel zaakjes waar je een rafting trips kunt regelen.

Dat lijkt Ineke ook wel wat, maar Johan voelt daar niets voor. Dus houden wij ons maar bij wandelen en geocachen. Op de terugreis naar de camping vinden we dan ook een geocache bij een bouwwerk: “Žičnica Golobar”, een cirkelvormig liftstation waarmee hout werd getransporteerd.

’s Avonds en ‘s nachts gaat het regenen. Pas bij het ontbijt wordt het gelukkig weer droog.