Vrijdag 17 september
Activiteit: Reisdag
Afgelegde afstand met de auto: 136 km (afstand tussen de twee campings)
Overnachting: Farm House Na Meij (nabij Pivka)

Dit wordt een reisdag. Omdat het regent hebben we geen haast met inpakken. Johan gaat met de auto naar de bakker. We ontbijten binnen in de caravan.

Deze bakker kent Johan ondertussen en ze zorgt er inmiddels voor dat ze wat lekkere croissants voor hem heeft. De laatste dagen met een soort jam er tussen. Johan verteld haar dat we vandaag verder trekken. Zo weet ze dat ze die croissants niet meer voor hem hoeft te bewaren. Naast de croissants koopt Johan hier altijd twee witte en twee bruine broodjes. Maar met name de bruine broodjes zijn een hele zware hap.

Na het ontbijt gaan we douchen in de eco douche. In ieder geval veel ruimte om je te douchen. Wel is het zo dat Ineke zich afvraagt hoe ze die schoonhouden (of helemaal niet?). De eerste keer zag Ineke in haar douche bv een stuk zeep half vergaan op de grond. De grond bestaat dus uit grind (= glad). Op de plaats waar je staat zelfs een tweetal grote stenen. Maar Ineke gaat gewoon met haar slippers aan douchen.

We drinken koffie in de caravan voordat we in de stromende regen snel alles afbreken en inpakken.

Gelukkig hebben we geen programma voor vandaag. Want dat zou toch mislukt zijn. Het giet onderweg. We stoppen onderweg bij een parkeerplaats langs de snelweg E57 na zo’n uurtje rijden, waar Ineke een speciale cache wil scoren. Daarna gaan we op weg naar Farm House Na Meij in de omgeving van Pivka, een camping waar we zeer goede herinneringen aan hebben. We zijn hier 4 jaar geleden ook geweest. Eens kijken of het nog steeds zo leuk is. En ja hoor, het ligt er nog prachtig bij.

Vanaf het moment dat we aankomen op camping Na Meij wordt het snel droog en kunnen de regenjassen weer uit. Wel zetten we direct de luifel uit inclusief het zijstuk, dat we deze vakantie nog niet hebben gebruikt.

De eigenaar laat ons de kelder zien waar Johan de likeurtjes kan proeven. Maar volgens de camping eigenaar is er niet zo veel meer over. Het is een enorm druk seizoen geweest. Op één nacht waren zelfs 23 caravans/kampeerplekken bezet, terwijl het maximum 15 is. Ze stonden dus overal. Ook nu is het nog behoorlijk druk. We staan de eerste nacht met 5 andere kampeerders en ook twee van de appartementen zijn bezet.

Maar de omgeving is nog steeds erg rustig. Genieten dus weer. Wel is de indeling van de camping verandert. Voor de toiletten hoeven we niet meer de heuvel op te klimmen. We staan vlak bij de toiletten.

Op deze camping is ook geen wasmachine, maar de camping eigenaar bied aan om de was te doen in zijn wasmachine en droger. Aan het eind van de dag is de witte was weer schoon en droog.

Als we gesetteld zijn gaat Ineke met de auto wat Geocaches scoren die ze de vorige keer niet kon vinden en gaat ze kijken bij een cache (en die ook vinden) in het dorpje Palčje. Eigenlijk wil ze nog verder lopen naar een andere cache, maar het is al te laat en het is hier zo mooi met zicht op een intermittend lake. Leuk om morgen samen met Johan naar toe te wandelen.

Voor morgen had Ineke allerlei plannen bedacht, maar uiteindelijk wordt het een wandeling bij Škocjan Jame. Een korte wandeling zodat er nog energie over is voor een wandeling bij Palčje. ’s Avonds wordt het een en ander berekend en in de GPS gezet. Hiervoor gebruikt Ineke tegenwoordig het programma Komoot. Hiermee kun je op papier een route maken en dan ook direct bekijken wat de afstand is en het hoogteverschil dat overbrugt moet worden. Deze wandeling had ze gevonden in de Sunflower wandelgids Slovenië als kort alternatief op wandeling 29 (Škocjan Jame). Helaas wordt er geen GPX bestand bijgeleverd. De GPX trail maakt Ineke dan in het programma Garmin Basecamp om de route vanaf daar op de GPS te zetten.

We gaan weer lekker vroeg naar bed. Het is overigens erg warm. De dikke pyjama kan vervangen worden door een dunne nachtpon.