Woensdag 15 september
Activiteit: Geocache rondrit; wandeling bij kasteel Zovnek
Afgelegde km: 42 km
Overnachting: Mozirj forest camp

We hebben vandaag een echte rustdag. Dat betekend dat Johan alleen even naar het dorp heeft gefietst om boodschappen te doen en natuurlijk zijn dagelijkse fietstocht naar de bakker. Johan komt zo ook toevallig bij de locomotief waar Ineke te vergeefs de Geocache heeft gezocht. Johan vindt hem natuurlijk wel en geeft dit door zodat Ineke later deze cache zelf nog kan scoren. Ineke maakt steeds korte uitstapjes op de fiets, want er zijn nog steeds Geocaches die ze nog niet heeft gevonden. Korte stukjes met de fiets en dan weer terug gaat naar huis om koffie te drinken of te lunchen. Tijdens 1 van deze fietstochtjes bezoekt Ineke de markt in het dorp, en koopt daar 2 warme pyjama’s en een hoed voor Johan. Hiervoor heeft ze eerst de maat opgenomen van Johan. We hadden wel 3 petten mee voor Ineke , maar die van Johan thuis gelaten.

Het kerkje waar we vanaf de camping de torenspits van kunnen zien wordt ook bezocht vandaag. Toch wel meer dan 100 meter stijgen. Dus een echte klim, waarbij Ineke zelfs enkele meters gaat lopen omdat het ook voor haar te stijl is.

’s Middags gaat Ineke er nog op uit met de auto om een paar verderaf gelegen Geocaches of speciale geocaches te vinden, veelal Lost Places zoals “Grad Žovnek/ The ruins of Castle Žovnek”.

Om deze cache te vinden moet er gewandeld worden. Een erg leuk wandelingetje van zo’n 2,4  km en 111 meter hoogteverschil. Details van deze wandeling bij Kasteel Zovnek.

Het lukt niet altijd om de Geocache te vinden, maar leidt soms tot leuke contacten. Zo probeerde Ineke bij het dorpje Šmartno ob Paki een cache te vinden: “Razvaline gradu Pakenštajn“. Daar waren ook twee mannen aan het hout hakken. Het jongetje dat in de auto wachtte, zag Ineke zoeken en gaf aan dat hij ook al eens naar deze Geocache had gezocht (en dus bekend was met Geocaching), maar hem niet had gevonden. Samen gingen we opnieuw zoeken , onderwijl leuk kletsen. Hij sprak uitzonderlijk goed Engels.

’s Avond blijven we rustig bij de caravan genieten van de mooie avond. Tenslotte had Ineke toch nog 2,4 km gewandeld en 23 km gefietst op deze “rust”dag.