Woensdag 22 september
Activiteit: reisdag
Afgelegde km met de auto: 140 km
Overnachting: Kamp Rut Kobarid

Het is afgelopen nacht redelijk rustig geweest, we hebben dus goed kunnen slapen. Wel doen we ’s nachts het dak uit voorzorg al dicht.

Goed dat we deze camping kunnen verlaten. Deze camping is geen aanrader, te veel herrie en de caravans en campers staat te dicht op elkaar.

Voordat we op pad gaan naar Kobarid, kan Ineke het niet laten om op de fiets heen en terug te fietsen naar Strunjan. Dat blijkt een goede keuze te zijn, want het is een prachtige route. Voor Ineke met haar elektrische fiets prima te doen. Details van dit stuk van de Parenzana fietsroute, een prachtige route van 5 km heen en 5 km terug met halverwege een treintunnel. Met slechts een hoogteverschil van 140 meter.

Na de koffie breken we op en gaan op pad naar Kobarid met Kamp Rut als bestemming. Een onbekende camping, maar het blijkt een mooi plekje voor ons. Nauwelijks andere mensen, goede voorzieningen, een mooi uitzicht en burlende herten.

Nadat we zijn ingericht op ons nieuwe plekje, gaat Ineke ’s middags rond toeren op de fiets om de omgeving te verkennen en wat Geocaches te vinden.

Voor de multi Kostnica heeft ze uiteindelijk wel de auto opgehaald, want het beklimmen van deze top in Kobarid om de kerk en het graf van de gevallen soldaten van de 1ste wereldoorlog te bezoeken, was zelfs met de elektrische  fiets niet te doen. Overigens een goede multi. Om de gegevens van het coördinaat te vinden moet je bij alle namen langs lopen van de ruim 7000 gevallen Italiaanse soldaten. Een goede manier om respect te tonen. Deze graven en de kerk zijn al van verre te zien en torenen hoog uit boven Kobarid.

Ook controleert Ineke in het dorp de openingstijden van de supermarkt (nog steeds de kleine die er 4 jaar geleden ook al was) en de bakker. Zodat Johan morgen ochtend weer lekker brood kan halen. Op Inekes fiets, want de route naar het dorp is stijl en op de terugweg moet er aardig worden geklommen.