Terug naar de natuur

Zondag 12 september
Activiteit: reisdag
Afgelegde km: 90 km
Overnachting: Mozirj forest camp

Na het ontbijt vertrekken we naar ons volgende doel: Mozirj. Een korte rit van een dik uur, dus we drinken pas koffie als we weer op de camping staan.

Dit is weer een prachtige camping. Deze camping heeft een speciaal caravan/camper deel, rechthoekig en strakke plekken, maar daar wil niemand staan en is dus leeg. Het leuke deel is het meer vrije deel, en daar vinden wij ook een pracht plek met ruim uitzicht over de omgeving. Volgens ons in de buurt van plek 40, maar dan iets hoger op de helling.

Deze camping heeft ook twee kleine minpuntjes: geen wasmachine en geen dump plek voor chemisch toilet. Maar daar kunnen we mee leven.

Verder hebben we geen plannen voor vandaag, dus blijft Johan lekker op de camping en gaat Ineke op de fiets de omgeving verkennen. O.a. uitzoeken waar de bakker is waar Johan morgen de broodjes kan halen. Ondertussen wat Geocaches zoekend.

Johan neemt een kijkje bij de omruilbibliotheek op de camping en haalt hier een detective vandaan. Normaal leest hij dit soort boeken niet: “Schaduw zuster”  van Simone van der Vlugt. Om de bibliotheek weer aan te vullen laat hij “Het nutteloze boek” van David de Maerschalk achter.

Na het eten gaat Ineke altijd de afwas doen. Hier hebben ze een erg leuke buiten afwasplek. In een driehoek waarbij de mensen die aan de afwas zijn elkaar kunnen aankijken en dus een gesprek kunnen voeren. Maar Ineke was helaas elke avond alleen en het was er erg donker. Hoofdlampje op om de weg ernaar toe te vinden en de afwas te kunnen doen.

Ook een leuk element van deze camping is de Eco douche. Niet helemaal duidelijk wat dit nu inhoud, maar wel leuk. Zonder deuren (meer de opening zoals we in Afrika veel hebben gezien. Gewoon een touw ervoor en iedereen ziet dat de douche bezet is. De straal was prima, maar je moet op gewone stenen tussen grind staan, wat glad en glibberig kan zijn. Dus Ineke houdt gewoon haar Crocs of slippers aan tijdens het douchen. Hoe zouden ze deze douches schoon houden? De vloer leek niet echt schoon. Maar de douches waren wel ruimer dan de standaard douche. Ook een groot voordeel.