Woensdag 29 september
Activiteit: Rondrit Zwitserland, bezoek aan Sankt Gallen
Afgelegde afstand met de auto: xx km
Overnachting: Camping Grosswalsertal bij Raggal (Oostenrijk)

Ook op deze camping kunnen we genieten van lekkere croissants en echte Duitse Kaiserbroodjes die afgeleverd worden op de camping.

We zijn drie dagen in dit gebied en willen Zwitserland, Liechtenstein en deze omgeving verkennen. Omdat voor vandaag de weersvoorspellingen niet zo goed zijn,  gaan we vandaag een autotochtje maken naar Zwitserland. Deze had Ineke gevonden op een site van een ander reiziger. Weliswaar is onze route iets aangepast, maar dat kwam omdat Ineke een fout had gemaakt in het lezen van de route en toen al een Geocache had opgelost in Gais. We gaan Inekes route rijden. Hiervoor rijden we eerst naar Feldkirch. We doen dit niet via de snelweg, maar via de gewone wegen. Zo zie je net iets meer van het landschap. Op zich is de weg van de camping naar het dal prima te doen, ook met een caravan, dus dat is geen issue.

Via Feldkich rijden we Zwitserland in. We zorgen er wel voor dat we niet op snelwegen komen in Zwitserland, want we hebben geen vignet voor Zwitserland aangeschaft voor dit ene dagje.

Om Zwitserland in te komen heeft Ineke gister een Corona formulier online ingevuld. We hebben nu een mail met een QR code bij ons voor het geval ze die controleren. We zijn nergens gecontroleerd.

We rijden rustig door Feldkirch naar de Zwitserse grens, waar we over de Rijn, hier de grensrivier, rijden. Via de dorpjes Rüthi, Obberriet en Altstätten rijden we naar een Geocache waar Ineke denkt koffie te kunnen drinken en van het uitzicht te genieten. Maar helaas is net op dat punt geen mooi uitzicht. We rijden door om in de omgeving van het stationnetje van Hebrig op een bankje koffie te gaan drinken. Een lieflijk glooiend landschap met weiden, bos en bebouwing.

De volgende dag ontmoeten we andere Nederlandse Geocachers die hier een wandeling hebben gemaakt, die erg leuk is. Dat geloven we graag. Misschien iets voor een volgende keer?

Daarna rijden we door naar Gais, waar Ineke een Geocache multi had opgelost, maar helaas niet heeft gevonden.

Dan wordt het tijd om door te rijden naar Sankt Gallen. De eerste parkeergarage bleek niet open te zijn, maar de tweede Parkeergarage Spisertor, had plek voor ons. Johan gaat wel direct even controleren of we met een pas kunnen betalen. Want franken hebben we niet bij ons.

We lopen direct vanuit de parkeergarage naar de abdij in het centrum waar Ineke op zoek gaat naar een toilet. Ze vindt al snel een gratis toilet, hoe is het mogelijk dat zoiets nog bestaat. Daarna scharrelen we wat rond in het stadje en Ineke vindt diverse Geoaches tijdens de wandeling. We genieten van de rust en de studenten die op het gras rond de abdij zitten te lunchen. Het lijkt wel zo’n Engels studenten stadje als Cambridge. De rust komt omdat er nergens auto’s of muziek te horen is: heerlijk. Met nog een heerlijk zonnetje erbij als toegift.

We bezoeken de abdij die erg mooi is van binnen. Op het plein voor de abdij is nog een stil protest tegen de verdeeldheid die Corona tegenwoordig veroorzaakt in de samenleving. Er wordt geprotesteerd door een handafdruk in verf. Ineke doet ook mee.

Sankt Gallen is een erg mooi stadje om te bekijken. Daarna wil Johan weer terug naar de auto, dat wordt dus geen koffie op een terrasje.

We vervolgen de route via weg 7 naar weg Eggersriet en Grub, waar Ineke een uitzichtpunt had gevonden om de Bodensee te zien (Fünfländerblick: N47° 27.388′ E9° 30.858′). Maar helaas is deze weg afgesloten, vandaar dat we maar gewoon doorrijden. We hebben wel een glimp gezien van de Bodensee, maar echt spectaculair was dat uitzicht niet. We rijden verder via Heiden, Oberegg, Reute, Berneck , Au en Lindenau, waar we weer Oostenrijk binnenrijden en we een bezoek brengen aan de SPAR voor de laatste boodschappen.

Daarna zoeken we de snelweg op om naar Raggal terug te rijden. Een leuk tochtje. ’s Avonds doen we rustig aan en genieten van de rust op de camping zowel binnen als buiten.