Zaterdag 18 februari
Activiteiten: reisdag
Temperatuur: 22°
Afgelegde afstand met de auto: 125 km (1 uur en 34 minuten)
Overnachting: Moray Terrace Reserve freedom campsite

Wat een dag. We zijn niet te vroeg opgestaan, maar om een uur of 7 zitten we aan de thee. Johan bakt eieren als beleg voor ons brood. Nu maar hopen dat we snel iets horen van het camperverhuurbedrijf.

We stoppen al onze spullen in sterke plastic KOMO zakken. Gelukkig hebben we daar altijd een paar van bij ons. Alles zetten we naast de camper, zodat we snel kunnen verhuizen als de nieuwe camper arriveert. En dan begint het wachten.

Het kantoor gaat om 8 uur open. Om 10 uur hebben we nog steeds niets gehoord, dus hebben we zelf maar gebeld. Blijkt dat er nog gezocht wordt naar een camper en een sleepwagen. Om 13:10 uur krijgen we te horen dat er een nieuwe camper onderweg is en dat die rond half 5 bij ons kan zijn. Dat wordt lang wachten. Maar we hebben geluk dat we ‘s ochtends wel schaduw hebben achter de camper en later naast de camper en nog later onder een boom. Gelukkig hebben we internet, dus Johan leest de Volkskrant en de nodige mails en Ineke vermaakt zich met de administratie van de gevonden geocaches. Met name earthcaches, virtuele geocaches waar je vragen voor moet beantwoorden over natuur en geologie, vragen nogal wat tijd. Die hebben we nu genoeg. Als lunch maakt Johan noedels klaar. Ineke heeft inmiddels de camping gebeld bij Curio Bay, waar we vannacht zouden staan, om te melden dat we pech hebben met de camper en pas morgen komen. Ze doen moeilijk en kan mijn boeking niet vinden, dus Ineke stuurt ook nog een mail. Aan het eind van de middag krijgen we daar al antwoord op: klaarblijkelijk heeft Ineke een fout gemaakt en voor 18 maart geboekt i.p.v. 18 februari. Maar inmiddels is alles geregeld en hebben we een bevestiging voor een boeking voor morgen.
Om 10 voor 4 komt er een sleepwagen voorrijden. Snel alle onze bagage in de camper gegooid en om 10 over 4 vertrekken we in de nieuwe camper. Volgens ons een nieuwere camper.

We hebben inmiddels afgesproken om gewoon de Southwest scenic route te blijven volgen en om boodschappen te gaan doen in Invergargill.

Na 30 km rijden passeren we de geplande slaapplek van gister. In Orepuki zouden we bij een restaurant op de parkeerplaats overnachten. We zouden dan gegeten hebben bij het restaurant: Orepuki Beach Cafe. Overigens was dat nog niet helemaal zeker. Er was ook een mooie freedom campsite aan de kust.

Vlak voor Invergargill moeten we vanwege wegwerkzaamheden omrijden. Het was wel aangegeven, maar wij begrepen de borden niet. Op eens is de weg afgesloten en moeten we noodgedwongen op de rotonde naar links rijden, terwijl rechts van ons Invergargill ligt. Op de eerst mogelijke plek draaien we om en rijden dan via de omleidingsroute naar de Countdown in Invergargill. Inmiddels had Ineke Google maps erbij gehaald en die geeft vaak meerdere routes. Dus met Google lukt het ons om bij de Countdown te komen.

In de Countdown, waarvan we vanaf dag 1 een pasje hebben, kopen we o.a. een zakje salade en lamslapjes. Zo kunnen we snel een maaltijd op tafel zetten.

De Southwest scenic route is een prachtige route. Met glooiend landschap en veel schapen en koeien. Een soort semi gecultiveerd gebied. Tussen de landerijen met vee, zie je ook nog wilde stukjes, met name op de hellingen. Met nagenoeg allemaal europese bomen en het onkruid wat wij thuis ook in onze tuin hebben. Eenvoudig te rijden ook: geen haarspeldbochten en af en toe een rechte weg.

5 voor 7 ‘s avonds arriveren we op de camperplek bij Fortrose. Een freedom camping waar je niet voor hoeft te betalen. Een prachtplek. Er is gelukkig nog een plekje voor ons. Na ons is er niemand meer bijgekomen. Nadat we even bijgekomen zijn met een glas wijn of sinaasappelsap gaat Ineke de  salade klaar maken. We eten eerst de salade voordat Johan het vlees gaat braden. We ontdekken dat bij deze camper de braadplaat ontbreekt op de buitenkeuken. En Johan gebruikt die juist erg graag en vaak. Het vlees wordt dus gebraden in de camper op het gasstel in een pan. Volgende week komen we langs het depot van Britz in Christchurch. Daar maar even een nieuwe vragen.

Na de maaltijd gaan we een korte wandeling maken van ongeveer 300 meter. Over een deel van de camperplek en het strand. Daarna snel het bed opmaken, wat toch altijd een heel gedoe is. Zeker als je niet zo lenig bent. En een beetje de spullen weer in de kastjes werken. Ruim na half 10 liggen we op bed. Morgen even wat rust nemen. Want ook al hadden we vandaag een rustdag en hebben we niets gedaan, het is toch altijd stress.