Donderdag 9 maart
Activiteiten: wandelingen: Pelorus bridge circle loop track; Pelorus bridge campsite loop; Totara walk
Temperatuur: 20°
Afgelegde afstand met de camper: 800 meter
Overnachting: Pelorus Bridge (Kahikatea Flat) campground (DOC)

Vanochtend maar weer eens uitgeslapen. Misschien moeten we zelfs wel besluiten om vanaf nu om 7 uur op te staan, want het is om half 7 nog bijzonder donker. We kunnen lekker buiten ontbijten, want het is vannacht niet koud geweest. Volgens Ineke zo’n 16 of 17 graden.

Na het ontbijt gaan we voor de verandering eens vanaf de campingplek starten met de wandeling. Er zijn hier 3 wandelrondjes, die eenvoudig genoeg zijn voor Ineke. We beginnen met de moeilijkste van zo’n 1,8 km. Volgens de beschrijving wel met een beetje klimmen, trappen lopen en wortels van bomen waar je overheen moet stappen. We waren dus gewaarschuwd. Wortels zijn bijna net boomstammen hier.

Weer een prachtige wandeling. De geocaches lagen ver van het pad af, en waren soms moeilijk of niet te vinden. Maar Johan wist er 3 van de 5 te vinden. Wel hebben we erg lang gedaan over de wandeling. Details van onze wandeling van 3,4 km met een hoogteverschil van 60 meter: Pelorus Bridge Circle Loop Track

Weer bij de camper laden we alles in en gaan eerst een lekker gebakje kopen bij het café. Bij het toiletgebouw van de camping gaan we koffie drinken. Er is een mooi terras, maar wij gaan binnen in de keukenruimte zitten, want het begint wat te miezeren. Volgens onze weer Apps zou dat pas vannacht zijn.
Na de koffie en het gebak maakt Johan een rondje over de campsite om te zien of er nog een leuk plekje vrij is bij de rivier. Als hij daar loopt is er net een groep Maori vrouwen bezig met een ritueel. Een kring van vrouwen staat bij de rivier. Een meisje (ongeveer 8 jaar oud) in een prinsessen jurk krijgt een steen uit de rivier in cadeauverpakking aangereikt. Dan loopt men terug en één van de vrouwen roept keihard in de richting van de rivier een ritmische tekst in Maori taal. Terug bij het camping gebouw komen er allemaal lekkernijen uit de tassen en gaat men uitgebreid op het terras eten en drinken.
Johan loopt ondertussen terug naar het café om geld te wisselen. Je moet voor de wasmachine en droger 2 x 2 NZD gebruiken. We betalen hier alles met de Visacard, dus contant geld gebruiken we bijna niet. De ING bankpas werkt helaas niet bij betalingen in winkels of tankstations.
Als de was deels in de droger zit en deels aan de lijn hangt, gaan we lopend via een mooie wandelroute naar de receptie. Daar horen we dat het geen probleem is om naar een non-elektra site te verhuizen en krijgen we plaats 38 toegewezen: een prachtplek aan de rivier. Nadat we de camper hebben geïnstalleerd, gaan we op ons mooie plekje aan de rivier lunchen. Details van deze mooie wandeling van 1,1 km met een hoogteverschil van 27 meter: Pelorus bridge campsite.

Om een uur of drie gaan we nogmaals aan de wandel. Dit keer een langere route. Wederom door de prachtige natuur.

Hoge bomen (Totara) met daar onder veel Punga (boompalm). Dit keer is de route alleen in het begin even wat stijgen en dalen, maar als we echt op de wandelroute zijn is het een rolstoel pad van natuurlijke materialen. Onderweg moeten we onze schoenen schoonmaken. Alles om ziektes van de bomen te voorkomen. Details van de wandeling van 2,7 km met een hoogteverschil van 47 meter: Totara walk.

Om een uur of 4 zijn we terug bij de camper en haalt Johan de droge was naar binnen. De rest haalt Ineke op als Johan onze favoriete maaltijd klaarmaakt: lamsvlees en gebakken aardappelen met wortelen.

Net als we gaan eten begint het te regenen. Dat was ook keurig voorspeld, dus Ineke had de autostoelen al omgedraaid. Johan heeft de tafel met alles erop gewoon in de camper gezet. Zo konden we rustig verder eten.