Dinsdag 14 februari
Activiteit: wandeling Moke lake
Temperatuur: 21°C
Afgelegde afstand met de camper: 189 km (2 uur 34 minuten)
Overnachting: Possum lodge campsite Manapouri

Vanochtend uitgeslapen. Nou ja, eventjes. Voor de wandeling van vandaag gaan we zelfs niet eens 1 minuut auto rijden. We starten de wandeling vanaf de camper. Na het ontbijt van cereals en thee gaan we een korte wandeling maken van ca. 1,8 km. Horizontaal langs het meer. Onderweg vinden we zelfs 2 geocaches. Je kunt ook om het hele meer heen lopen, maar dat wordt veel te ver. Details van onze route: Moke lake (1,6 km; 13 hoogtemeters).

We drinken koffie na terugkomst bij de camper. Zo kunnen we nog lang genieten van ons mooie plekje.

De terugreis over de gravelroad valt reuze mee. Naar beneden is duidelijk eenvoudiger. In Queenstown gaan we boodschappen doen en tanken. Op weg naar Manapouri stoppen we 2 maal. We drinken ons 2de kopje koffie bij het Devil’s Staircase Lookout Point langs Lake Wakatipu, waar Johan nog een geocache vindt achter de rotsen.

Op de tweede stopplek, langs de weg SH94 gaan we lunchen. Daar ligt natuurlijk een geocache, die Johan even ophaalt voor Ineke, terwijl ze er echt wel zelf naar toe kan lopen: als dat geen Valentijns geschenk is weet ik het niet meer.
De route van vandaag is eenvoudig. Geen haarspeldbochten of passen, maar veel rechte wegen door agrarisch gebied. Langs een meer en in de verte de bergen. Ondanks de late start zijn we al voor 2 uur op de campsite: Possum lodge campsite Manapouri. Dit maal een gewone campsite. In deze omgeving zijn geen freedom campsites of DOC campsites. En we moeten ook af en toe douchen en de was doen. We moeten zelfs nog 10 minuten wachten voordat de receptie om 14:00 uur open gaat. Ondertussen lopen wij rond om de super kleine camping te ontdekken en alvast een goed plekje uit te zoeken. Gelukkig vond de campingbeheerder het goed dat we het door ons gevonden plekje in beslag nemen.

Daarna gaan we gebruik maken van de wasmachine en de waslijn. Ondertussen vult Johan het water van de camper bij en liggen we aan het stroom, zodat de laptop opgeladen kan worden. Helaas werkte de omvormer niet. Stom genoeg geen foto’s genomen van de campsite, vandaar even een foto geleend van internet: ons plekje is in de hoek tussen de grote en de kleine camper op de foto. Het is een zeer kleine campsite. Tussen onze plek en die van de buren werd aan het eind van de dag nog een monster camper neergezet. We staan dus mannetje aan mannetje. Maar de was is schoon en droog en alles is weer opgeladen. Johan probeert de omvormer nog uit elkaar te halen en te repareren, maar dat lukt helaas niet. Dus die gooien we weg. Vanaf nu zuinig zijn met het gebruik van de laptop. Vanaf nu typt Ineke de blog op Polarsteps op de mobiel met 1 vinger.

Er is onweer op komst. We horen al gerommel in de verte.
Johan heeft op onze buitenkeuken heerlijke mega varkenslapjes gemaakt. Overigens nog geen varken gezien. Met een gezonde groentemix van aardappelschijfjes, wortel, komkommer (lijkt meer op courgette) en ui. En dat alles geroosterd op de bakplaat. De restjes bewaren we voor morgen. Na het eten gaan de stoelen naar binnen. Johan had de tafel binnen al klaar gemaakt. Hiervoor moet een deel van het bed worden gebruikt. Natuurlijk gaat Ineke uitgerekend op die plek  zitten en zakt zo door het bed. Johan moet erbij komen om haar weer op te hijsen. Overigens hebben we geen drup regen gehad.